Springe zum Inhalt

‚Digitale archeologie‘: lang sluimerend MoonCats-project brengt NFT-manie naar de maan

Het tweede niet-tastbare verzamelobject ooit op Ethereum ziet nieuw leven

Aangezien de overvloed aan nieuwe algoritmisch gegenereerde niet-tastbare token-projecten de premie op digitale zeldzaamheid naar beneden drijft, is digitale geschiedenis en behoren tot de "primeurs" een betrouwbaardere bron van waarde geworden.

Als gevolg hiervan worden lang vergeten projecten opgegraven door on-chain speurneuzen, en gisteren hebben ze misschien goud gevonden op hun grootste vondst tot nu toe

Om 7 uur UTC op 12 maart plaatsten Twitter-gebruiker en NFT-verzamelaar "ETHoard" een korte thread over wat misschien wel het tweede niet-tastbare verzamelobject ooit is gelanceerd op Bitcoin Investor, MoonCats .

Volgens Etherscan is het MoonCatsRescue- contract 1310 dagen oud, voor het eerst geschreven aan Ethereum op 9 augustus 2017. Dat zou betekenen dat MoonCats ouder is dan CryptoKitties, het NFT-project dat algemeen wordt gecrediteerd voor het populariseren van NFT's, met drie maanden, en is ook net iets jonger dan CryptoPunks , het OG NFT-project op Ethereum.

Gebruikers begonnen snel uit te zoeken hoe ze handmatig met de contracten konden omgaan via Etherscan, aangezien de voorkant van de website al lang niet meer bestond.

De eerste MoonCat geslagen in 992 dagen kwam tot digitaal leven om 14:52 uur UTC

Destijds meldden gebruikers dat de kosten van interactie met het contract om de katten te 'redden' tussen de $ 50 en $ 200 lagen (sommigen speculeren dat de gasprijzen stegen als gevolg van de vraag naar MoonCat-mijnbouw), en de kosten om ze in te pakken zodat ze konden worden vermeld op NFT-marktplaats Opensea liep op tot $ 200. Alle 25.600 katten werden binnen een paar uur geslagen.

De bodemprijs voor katten op Opensea is op het moment van publicatie zo hoog als 0,8 ETH gestegen - het verrekening van katten levert ongeveer $ 1000 winst per kat op. Er is 715 ETH aan activiteit geweest, waardoor het project naar de top van verschillende volumeklassementen is geduwd, en er zijn al nieuwe community-built frontends verschenen .