Gråtoner eier nå 3% av all Bitcoin i omløp

Etter kjøp av 16 244 BTC ($ 607 millioner) 18. januar ble Grayscale nylig den største institusjonelle kjøperen i Bitcoin-markedet. Denne utviklingen fant sted etter en oppdatering fra 15. januar fra firmaet, som avslørte at Grayscales totale eiendeler under forvaltning var $ 27,1 milliarder dollar i krypto.

Nyhetene gjenklang i hele det digitale aktivaområdet. Konsernsjef i CoinCorner var rask med å trekke oppmerksomhet til selskapets aktiviteter og sa :

Charles Edwards, grunnlegger av Capriole-investeringer, la frem et annet viktig poeng. Etter BTC-kjøpet bemerket Edwards at Grayscale Investments nå har tre prosent av all Bitcoin Up i omløp.

Edwards sa at fondsforvalterens eierandel vokser rundt ti prosent hver måned, og spådde at Grayscale kunne ha ti prosent av all Bitcoin innen dette året selv, forutsatt at selskapet holder seg på sitt nåværende spor. Han sa videre :

Sentraliseringen av Bitcoin har flyttet fra børser til veggst. Forskjellen er at dette er en enveis modell

I tillegg har investeringsselskapets AUM økt betydelig. Fra 14. januar uttalte Grayscale at dets totale eiendeler under forvaltning (AUM) var verdt 25 milliarder dollar i krypto.

I fjor, 30. desember, gråtoner er AUM var $ 19 milliarder i digitale aktiva. 29. desember 2020 rapporterte selskapet at AUM tredoblet seg fra 1. november 2020, da det hadde 7,6 milliarder dollar i forvaltningskapital.

Euro Pacific Capital-sjef Peter Schiff har kritisert Grayscale og til og med beskyldt kapitalforvalteren for å „pumpe“ Bitcoin til investorer gjennom å betale for reklame på CNBC . Han hevdet til og med at Grayscale ga drivstoff til „Bitcoin-boblen.“

Imidlertid tok Grayscales Barry Silbert til Twitter for å adressere Schiff’s kommentarer. Med henvisning til et nylig intervju der Peter Schiff beskylder mediekanalen for å være „kjøpt og betalt for“ av firmaet, kalte Silbert Schiffs kommentarer en „alvorlig beskyldning.“